miércoles, diciembre 15, 2010

TOT A PUNT PER COMENÇAR A GESTIONAR ELS SERVEIS DE TRENS REGIONALS A CATALUNYA


Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar el conveni amb RENFE per operar els serveis ferroviaris regionals des de l'1 de gener vinent, assumint competències en la matèria, d'acord al que estableix l'article 169 de l'Estatut d'Autonomia.

A nivell de recursos tècnics els serveis traspassats pugen a 736 setmanals, amb 56 unitats mòbils en funcionament i 256 persones treballant-hi.

Aquest traspàs amplia el desenvolupament competencial en matèria ferroviària de Catalunya, fa avançar el desplegament estatutari i permetrà l'estructuració de les futures rodalies de Lleida,Girona i Tarragona.

El Govern de la Generalitat, a partir del gener vinent, té competències sobre el total de franges horàries dels serveis de regionals ampliant-se, per tal de fer-ho possible, l'acord sobre l'ús de les infraestructures entre l'ADIF i la Generalitat de Catalunya.

El Govern de l'Entesa deixa una herència importantíssima en matèria de ferrocarrils i de transport públic que s'ha de mantenir i s'ha d'ampliar a tots el país amb la finalitat de continuar desenvolupant l'objectiu de la mobilitat sostenible i segura, basada en una reducció gradual del cotxe privat per cobrir les demandes de mobilitat.

No hay comentarios: