domingo, julio 24, 2011

EIX DIAGONAL : UN NOU TRAM INAUGURAT



El passat dissabte vaig assistir a la inuguració d'un tram de l'Eix Diagonal : l'enllaç entre la Ronda Sud d'Igualada i l'Eix Diagonal i un nou tram que uneix Igualada amb Manresa. Vull recordar que l'impuls de l'Eix el va fer el govern de les esquerres, es va revisar la totalitat del traçat i es va licitar de forma unitària per un valor d'inversió de prop de 400 milions d'euros.



El nou traçat també enllaça l'Eix ( antigues C-15 i C-37) amb la Ronda Sud d'Igualada. La Ronda és una latra obra que va haver d'esperar quasi 25 anys fins que va començar a fer-se realitat degut a l'impuls del Govern de les esquerres.



El Conseller Recoder va fer menció a la continuitat del treball de planificació i d'execució dels governs anteriors. Jo vull fer esment del treball intens que el Departament de Política Territorial va fer en aquest tema, de la mà del Conseller Nadal. La política d'eixos viaris, que va impulsar el Govern des de l'any 2004, s'està completant i amb aquesta finalitat completa s'està donant major permeabilitat al territori, s'han millorat de forma substancial les comunicacions per carretera i es dreen les condicions per tal que noves línies de transports de viatgers es posin en marxa.

No hay comentarios: