jueves, enero 13, 2011

EL GOVERN D'ARTUR MAS


Artur Mas està completant el seu Govern. Un govern que és el que és, però que queda lluny de la promesa del "govern dels millors". Les mateixes designacions produïdes i les filtracions a la premsa ( no desmentides) posen en evidència les dificultats del nou president per fer el govern que havia promés.

Una part prové del darrer gabinet pujolià : Rigau, Puig,Mas Collell i Pelegrí. Tots quatre amb gestions molt discretes, fins i tot insuficients i molt contestades en més d'una ocasió. Una altra part prové de l'acadèmia privada ( ESADE/ IESE) o del sector privat i per tant hauran de demostrar solvència i voluntat per gestionar recursos públics en favor de l'interés general. Uns tercers, provenen del partit ( amb un sistema de repartiment de quotes sense excessiu rubor) amb una preeminència del sector sobiranista ( Homs, Gordó) que poden acabar controlant sectors estratègics de l'administració pública i dels recursos públics. Uns quarts ( una mena d'estrany poti-poti), tenen origen divers. Hi ha des de membres de sectors professionals conservadores fins a Ferran Mascarell. M'oblidava...parlant de partit, no podem oblidar una milimètrica divisió de territoris de poder entre els dos socis de la Federació : tant per tu, Unió, tant per a mi, CDC.

El nomenat sector crític, però moderat, ha estat reduit a una conselleria ( destacada, això si). Recoder ha vist premiada la seva fidelitat a Artur Mas i a la seva posició controladament crítica al si del partit.

No és un govern per llençar coets, ni per generar grans expectatives. Tenen un posat més d'administradors i de controladors que de promotors de noves polítiques públiques. De totes maneres, el ritual de retorn a certes pràctiques de govern de confondre pais i partit ( la designació de Duran i Lleida per portar les relacions entre governs és una mostra) pronostiquen, perillosament, una etapa política amb més retrocessos que avenços.Temps al temps.

No hay comentarios: