martes, noviembre 21, 2006

L'APOSTA PER SEGOLÈNE ROYAL

És possible que els companys del Partit Socialista francès puguin tornar al govern de la mà d'una nova dirigent renovadora: Segolène Royal. I dic una nova dirigent, per que també ho va ser de renovador, en el seu dia, Lionel Jospin, qui va acabar finalment derrotat per la suma de diversos factors, alguns d'ells tan significatius com el de la crisi del model d'estat que patei el país veí.
Des de Catalunya hem assistit amb un cert astorament a la intensa ( i a vegades ferotge) campanya de les eleccions internes dels socialistes francesos, a la virulència dels seus debats i, també, a l'aparició de mostres de joc brut per condicionar el resultat final.
Les primàries, no hi cap dubte, són un bon instrument de treball intern. Permeten sacsejar la realitat política interna d'un partit, impulsen el debat ideològic i garanteixen una major transparència sobre la seva muscultura directiva.És indubtable que, a la vegada, alimenten "baixes pasions" i fan aparèixer les estructures polítiques tal com són: estructures associatives formades per homes i dones, que no poden escapar als condicionants de la psicologia humana, tan individual com col.lectiva.
El fet que Royal hagi superat la prova, enforteix la seva candidatura, incrementa el seu carisma i reforça el seu lideratge.
Des de Catalunya, hem d'apostar per la companya Royal. Els catalans tenim una profunda convicció europeísta. Ja fa temps que hem decidit lligar el nostre futur al destí de la Europa unida.
Avui el procés de creixement de la unitat europea està estancat. Necessita d'un notable esforç polític. Per a que sigui possible, França a de girar a l'esquerra.Només un govern francés presidit per una socialista potser garantia de desbloqueig d'un procés que ens interessa i que ens és molt necessari.Per això la nostra aposta és per aquesta companya lluitadora i tenaç : Segolène Royal.

No hay comentarios: