lunes, noviembre 13, 2006

UNA NOVA ETAPA DE GOVERN DE PROGRÉS

Catalunya tornarà a tenir, d’aquí pocs dies, un govern de progrés, en lògica continuació històrica i política de l’etapa encetada pel Govern de Pasqual Maragall. Dic en lògica continuitat per que l’acció de govern de les esquerres catalanes i catalanistes, durant tres anys , han posat les bases d’una nova etapa política centrada en l’ampliació i millora de l’estat de benestar, en la correcció dels desequilibris territorials, en l’increment de l’autogovern i en la modernització no tans sols de la societat sino també de l’economia.

Aquest segon mandat que es perfila té aquesta vocació : desenvolupar i aprofundir en el catalanisme social, en la reivindicació de més justícia social per a tothom, en la consecució dels millors fins per aquells i aquelles que menys tenen.

Catalunya ha estat per a molts de nosaltres, i jo m’incloc de ple, una terra d’oportunitats, que és el millor perfil que poden assolir les terres d’acollida. Però, la més gran oportunitat per a les persones és la que ofereix, aquí i arreu, el gaudi de la igualtat en matèria de drets i en l’exercici dels deures. Això, amics , només ho pot garantir l’esquerra. Són principis de l’esquerra, els de la integració i de la igualtat, els de la llibertat i els de la justícia. El programa de l’Entesa, s’orientarà en aquesta direcció, que és la que necessita la nostra societat per arribar a millors cotes de desenvolupament.

És ben cert que els desequilibris hi són, que estàn aquí, que encara no els hem resolt del tot. Fa pocs dies es donaven a conèixer temes tan impactants com que a Catalunya en tenim 4000 persones sense sostre, 4000 persones que viuen al carrer. Només l’anunci ja és una denúncia. També ho és que la inseguretat ciudadana s’hagi convertit en una preocupació cada vegada més creixent. O, també, que l’accés a un habitatge en condicions hagi esdevingut una quimera per a molts joves del país. Per exemple, també ho és, que a la nostra comarca, visquin més de 100 dones que han sol.licitat ( i obtingut) una ordre d’allunyament dels seus companys sentimentals, per causa de maltractaments. En tenim encara uns nivells d’atenció familiar a la gent gran dependent molt baixos ( fins a tres vegades per sota de la mitjana europea) Hi ha, per tant, feina a fer. Molta feina a fer. I aquest és el repte del proper govern. Però també ho és del conjunt de la societat.

Ens diposem a iniciar la nova etapa tenint el programa social com a referent moral. Comptarem també amb un govern que gaudirà d’uns dels suport més àmplis, obtinguts mai a Catalunya, tant a nivell parlamentari com de vot popular, com a referent polític i institucional. La bona marxa d’ambdos elements són la millor garantia per posicionar Catalunya entre les primeres nacions d’Europa.

1 comentario:

Toni Peñafiel dijo...

Bon treball pel Govern d'Entesa!

Salut!