lunes, octubre 30, 2006

AEROPORT DEL PRAT

Fa pocs dies vaig visitar l'Aeroport del Prat a petició dels companys i de les companyes dels comités d'empresa de la UGT. La visita ha estat una oportunitat per poder donar a conèixer el posicionament del PSC en relació als aeroports de Catalunya : demanar la transferència dels aeroports de Sabadell, Reus i Girona i la creació d'un consorci per l'aeroport del Prat amb participació del Govern de l'Estat, del Govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, amb una posició preeminent del nostre govern autonòmic.
Resta per analitzar i definir el model de participació del sector privat en la gestió aeroportuària.Resta, també, per analitzar i definir la situació dels treballadors d'Aeroports, tant pel que fa, si és el cas, a la transferència o a la seva futura dependència d'un consorci ( cas del Prat).
L'Aeroport del Prat és un peça bàsica pel desenvolupament de Catalunya. És un aeroport que dóna importants beneficis al conjunt del sistema aeroportuari. L'ampliació ( la nova terminal) implicarà la creació de 7.000 nous llocs de treball i la possibilitat d'acollir fins a 50 milions de passatgers.
Crec que el debat s'ha de fer en clau no només d'importància estratègica. Els representants de l'UGT catalana estan disposats a subscriure l'acord polític que s'albira en relació a la gestió futura del Prat i de la resta d'aeroports catalans d'interés general. En aquesta cruïlla de decisions tan importants cal més informació als treballadors i a les treballadores implicats, que els dóni confiança en el procés i que garanteixi la qualitat dels llocs de treball, tant dels actuals com dels que s'han de crear.
Vull dir, finalment, que he copsat il.lusió en les seves paraules i en les seves reflexions, la il.lusió de la gent que creu en el futur d'una Catalunya construïda entre tots.

No hay comentarios: