jueves, octubre 05, 2006

PROPOSTES QUE FAN ESCAPAR EL RIURE...

Abans d'ahir, el candidat de la dreta catalana, Artur Mas, va visitar la Universitat Ramon Llull. En el decurs de la visita va anunciar " a bombo i plateret" que pagaria una quantitat important del lloguer dels joves durant els dos primers anys de lloguer del seu habitatge.
Ah!, però només a les parelles legals!!! Per tant l'ajut ( si ho és, que ho dubto) només és un ajut per ajudar a LEGALITZAR PARELLES !!! Ara entenc que els joves que l'escoltàven s'haguessin petat...
Mas creu que l'emancipació juvenil és un carnaval de xifres. El candidat de la dreta catalana no creu que els joves tinguin dret a un procés d'emancipació amb les garanties mínimes per gaudir d'un habitatge digne i d'un treball de qualitat. I també és una mesura antidivorcista. A qui vol subvencionar, realment ? És que només vol subvencionar als fills dels seus amiguets que marxen a viure en parella?. Viure en parella és una cosa molt respectable, però subvencionar la situació no és garantir drets que han de tenir un caràcter més universal. I les famílies monoparentals, i les persones separades, i les dones maltractades i els nous treballadors i els joves que de forma individual volen emancipar-se ?.
Sospito que el tema de "les parelles legals" és una versió light de l'exigència nacional catòlica del vell pujolisme...
Però el drama de l'habitatge ve de lluny. L'administració dels darrers governs de CIU ens va deixar en herència uns recursos molt minsos en matèria d'habitatge protegit ( amb CIU només 6 de cada 100 habitatges construïts tenia algun tipus de protecció). L'ultim any de govern de CIU ( en plena campanya per la seva candidatura a la presidència pagada amb diners públics), el pujolisme va invertir només 1.000.000 d'euros en polítiques d'habitatge social. Quina diferència amb el Govern Maragall!!! El tercer any del govern catalanista i d'esquerres, el Govern del President Maragall ha invertit 156,4 milions d'euros en polítiques d'habitatge. En tres anys,156 vegades més !!!
És a totes, totes,una proposta del túnel del riure.
Compta ! que el talonari esborrajat del Sr. Más no és de fiar.

1 comentario:

Vida quotidiana dijo...

Roberto, felicitats pel bloc, que està francament bé. Només volia fer un comentari respecte a l'afirmació que fas respecte les polítiques d'habitatge de CiU. Crec que el tractament no és del tot just per dos motius: 1) bona part de la inversió en habitatge d'aquella època va haver de destinar-se a arreglar polígons residencials construïts als 50 i 60 que amenaçaven ruïna; i 2) no es va fer quelcom diferent al que altres administracions. Per citar només un exemple, no hi ha cap habitatge protegit (ni de compra ni de lloguer) a la Vila Olímpica, que es va construir sota el mandat de l'Alcalde Maragall.
De tota manera coincideixo amb tu en què el problema de l'habitatge s'ha de tractar de manera seriosa i no caient en frivolitats com la proposta (o ximpleria) del candidat Mas.