lunes, abril 23, 2007

MARCEL ESTEVE I LA FORÇA DEL SI

El dijous passat, al Restaurant Sharlotte de Vilafranca, es va presentar el llibre del Marcel Esteve, LA FORÇA DEL SI. És el primer llibre personal de l'alcalde i una excel.lent oportunitat per conèixer la seva opinió sobre el futur de la Vila, de Catalunya, del socialisme i de l'esquerra en general, entre d'altres coses. La presentació va anar a càrrec de Maria Batet i del Joan Aguado. Bonics discursos, lleialtats fermes.
Formen part del llibre, que hem seleccionat el mateix alcalde i jo, i que ha maquetat de forma sòbria i elegant l'Eulàlia Barqué, un grapat d'articles que venen a definir les coordenades de la seva posició com a dirigent local vilafranquí. Vilafranca, centre de desenvolupament ferroviari. Vilafranca, capital cultural. Vilafranca, capital del Penedès. Tots ells posen l'accent en una forma de veure la Vila i el seu desenvolupament amb ulls d'esquerres. Per que si alguna cosa és notoria i rotunda en el llibre és la vivència directa d'home d'esquerres d'en Marcel, qui exerceix l'alcaldia des d'una posició de vilafranquí de familia humil i treballadora, educat a l'escola pública i fet a si mateix en el ric moviment associatiu i cultural de la Vilafranca d'inicis de la democràcia i en la universitat de la transició.
S'adjunten a aquesat primera part tres discursos : el de la pressa de possessió com a alcalde l'any 2004, el que va pronunciar al món econòmic l'1 de febrer d'enguany i el que va adreçar als veïns i veines de la Vila el 24 de febrer passat.
Completen el llibre, dues entrevistes i una secció fotogràfica. La primera, sobre la vivència de la Festa Major, com a ciutadà i com a pare de família. És una entrevista tendra, feta per un periodista que el coneix de prop i que ha sabut treure suc a un especial estat sentimental, l'estat de l'ànima que porten molts vilafranquins quan arriba finals d'agost. La segona, més conceptual i ideològica, més extensa, feta per un altre periodista, que va mantenir un seguit d'entrevistes amb l'alcalde Esteve, amb el polític Esteve i amb el veí Marcel.
És un llibre que es pot llegir de forma àgil. Fins i tot, amb una certa atenció encuriosida per descubrir nous elements de la personalitat i de la ideologia del personatge. És un pas més per gaudir d'un posicionamnet polític clar i concís, des del socialisme militant sobre l'evolució de Vilafranca i de la seva comarca, així com de com veu un alcalde jove que van les coses d'aquest món.
Us convido a llegir-ho.

No hay comentarios: