viernes, abril 13, 2007

UN PRESSUPOST PER L’EQUILIBRI SOCIAL DEL PENEDÈS

El Govern ha presentat els primers pressupostos de la legislatura i els quarts de l’esquerra al Govern. Són uns pressupostos que el Conseller Castells ha definit com de “ més mestres, més metges, més mossos” . Són, en definitiva, uns pressupostos que consoliden el gir social a Catalunya, apostant pel seu desenvolupament econòmic i humà.

En el moment que arriben els pressupostos, és pràctica habitual del diputat territorial analitzar amb immediatesa els recuros que es destinen a la seva comarca, al seu territori. En aquest sentit el pressupost per l’Alt Penedès és francament positiu : quasi 42 milions d’euros (41.698.821€) , un 35% més que el pressupost aprovat l’any passat.

El pressupost d’enguany reflecteix diversos compromisos en matèria educativa i sanitària, cultural i d’habitatge, de seguretat i de mediambient.. Algunes de les fites , per les que han treballat ( i molt) els alcaldes de la comarca, ja estan aconseguits de forma definitiva, assegurant la millora i l’ampliació dels serveis a les persones.

Dotze edificis escolars nous, que s’inicien o que es finalitzen. En matèria d’escoles primàries a Sant Pere Sacarrera, La Ràpita, Els Monjos, Vilafranca ( La Girada), Pacs, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Subirats i Vilobí del Penedès. I dos nous instituts : a Sant Sadurní d’Anoia i a Sant Martí Sarroca. Un esforç considerable en material educativa que es completarà enguany amb d’altres noves i bones notícies com la reapertura de l’escola de Pontons ( tancada l’any 1968) el proper mes de setembre.

També es consolida la despesa per fer front a les obres d’ampliació de l’Hospital comarcal i de millora dels seus equipaments i en nous serveis. Així també destaca la construcció del nou ambulatori de Vilafranca i les obres d’ampliació del de Sant Sadurní i del consultori mèdic local a Subirats.

Es dota a la Conselleria d’Interior de les partides pressupostàries necessàries per la construcció de les comissaries de Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia que acolliran el desplegament dels mossos d’esquadra a la nostra comarca, a partir del novembre d’enguany.

En matèria d’habitatge, continuen les inversions a Vilafranca, Sant Sadurní, Santa Margarida i Els Monjos i Gelida. Un esforç continuat de l’Incasol de forma mancomunada amb els ajuntaments per atendre la principal preocupació dels nostres conciutadans, en especial la gent jove.

A nivell cultural, el Govern completa les inversions per a l’Esglèsia del Castell de Sant Martí Sarroca i a l’Esglèsia de Sant Miquel d’Olèrdola, en un esforç també continuu de suport al manteniment del ric patrimoni arquitectònic penedesenc.

Són uns pressupostos als serveis dels penedesencs.Enguany a l’Alt Penedès es consolida un gir pressupostari del Govern que connecta amb allò que ens interessa a tots: equilibrar el desenvolupament social amb el bon creixement econòmic.

No hay comentarios: