domingo, noviembre 25, 2007

NOSALTRES DECIDIM : INFRAESTRUCTURES,HABITATGE, CONVIVÈNCIA


Acabo d'arribar fa una estona de la Conferència Nacional que hem celebrat a Girona. Hem fet una bona feina, hem treballat sobre tres ponències i més de 1800 esmenes.

Hem prés unes bones decisions en àmbits de la realitat del nostre país que necessiten d'una actuació responsable i decisiva dels poders públics : la modernització de les infraestructures, l'habitatge entés com a dret de ciutadania i la construcció continuada de la convivència social en una societat en canvi.

El material que hem aprovat és la base de la nostra aportació al debat nacional en els tres temes i servirà, també, com el material d'aportació del PSC en el procés d'elaboració dels pactes per les infraestructures i del pacte per la convivència i les polítiques d'immigració, que es va comprometre a impulsar el President Montilla.

Més lluny, CIU discuteix encara sobre la seva raó de ser. "To be or no to be" desgrana Artur Mas, contemplant el crani sec de les seves expectatives polítiques i de la terrible amenaça que penja sobre ell : la revolta i les imposicions dels cadells sobiranistes del seu partit atiats pel pare fundador de la nissaga.

Els dos gran partits d'aquest país, ara per ara, som la cara i la creu del que està passant a Catalunya. Les forces progressistes es consoliden en un govern atent a la millora social i econòmica del país (aquesta és la cara) i la dreta, tant la nacional com l'espanyola , viuen immerses en crisi interiors que compromet i qüestiona el seu futur( aquesta és al creu de la moneda).

Els socialistes hem decidit sempre amb rotunditat per donar resposta a les demandes de la gent. Sota la dictadura vam decidir defensar les llibertats - va recordar avui el Miquel Iceta. En democràcia, vam optar per donar suport al canvi polític a Espanya. Vam decidir, fa quatre anys, pel govern de les esquerres a Catalunya i hem decidit fer nostre el patriotisme dels drets i el catalanisme social.

Aquesta és la gran diferència. Els socialistes hem construit la casa sobre la pedra. CIU l'ha construida sobre la sorra ...i el temporal els amenaça.

No hay comentarios: