domingo, febrero 17, 2008

DE LES BORGES BLANQUES A L'HOSPITALET


LES BORGES BLANQUES.

El divendres passat vaig intervenir davant del Xè Congrés de la Unió de Pagesos. El Congrés es va celebrar a Les Borges Blanques, terra d'oliveres, lluminosa i vestida de precoç primavera. Vam intervenir els diferents grups parlamentaris.Jo vaig optar per parlar de desenvolupament rural, de la producció ecològica, de la nova cultura de gestió de l'aïgua a la ciutat i al camp, dels serveis a les persones a l'àmbit rural i de la igualtat d'homes i de dones al món de la pagesia. Crec que són els eixos bàsics del desenvolupament agrari del nostre país, els eixos que els socialistes hem de treballar amb decisió.

Per acabar la meva intervenció vaig fer servir el missatge del Quim Llena i del President Montilla de convidar a l'optimisme. Prou de gent emprenyada! Pas a la gent que té ganes de fer coses i que sempre vol veure el got mig ple!. Com diu el nostre eslogan de campanya : el pessimista sempre té una excusa,l'optimista sempre té un projecte.Els camps d'oliveres m'ho van recordar

L'olivera humil al mig del camp és tota ella un símbol de l'optimisme i de la permanència.


HOSPITALET DE LLOBREGAT

El dissabte vaig tornar a assistir a una lliçó magistral de política: el míting a La Farga de l'Hospitalet amb Corbacho, Montilla, Felipe, Carme Chacón i Zapatero.

No em cansaré de repetir des d'aquestes pàgines que el President Zapatero és l'embaixador polític de la pau. Vull recordar la seva primera mesura de govern : tornar les tropes espanyoles de l'Irak, consultar el Parlament per tot això que fa a la intervenció exterior de les forces armades, compometre's amb la pau a Euskadi. No en va, per moltes d'aquestes mesures el President Zapatero és volgut i estimat arreu. M'ho diuen sempre, entre d'altres, els amics de l'Uruguai...

Zapatero va tenir el dissabte un record especial pels dos xavals equatorians assassinats per l'ETA a la T-4 de l'aeroport de Barajas. Em vaig girar per veure com aplaudien emocionats la gent de l'Equador present al míting.

De sobte, em va venir a la memòria l'olivera, l'arbre de la pau...

No hay comentarios: