lunes, marzo 24, 2008

DECIDIR AMB CONSCIÈNCIA PROGRESSISTA


En aquests dies, passejant pels carrers de la Vila, he rebut moltes felicitacions pel resultat electoral. Felicitacions amb encaixades i cares de complicitat. Gent contenta de que el resultat electoral dels socialistes fos tan considerable i tan rotund. Crec que el mateix li ha passat a d’altres companys i companyes. La gent que va exercir el dret ciutadà a participar electoralment i va votar socialista té ganes de celebrar-ho, de manifestar-ho i de dir-ho. Les campanyes de la por, de les amenaces contínues, de l’agressió contra el país, del radicalisme conservador de tot tipus, no han donat fruïts, ans al contrari han produït un bon resultat majoritari per a la força política que millor representa avui els interessos dels catalans i de els catalanes.

Més de 23.308 penedesencs han decidit votar per la continuïtat del President Zapatero al capdavant del Govern d’Espanya. El triomf és de tota aquesta gent. Davant les turbulències i el soroll polític que molts han intentat estendre, la majoria de l’electorat ha percebut el PSC com la força central de l’escena política capaç de fer realitat les millores socials i territorials que Catalunya necessita i l’han donat la seva confiança.

El PSC té ara la responsabilitat de continuar pilotant el desenvolupament de l’Estatut ( eina bàsica pel desenvolupament del país) i de garantir les inversions econòmiques per tal de millorar les infraestructures, la producció industrial, la capacitat d’investigació i de recerca, la qualitat dels sistema educatiu i del sanitari, l’oferta d’habitatge de qualitat i accessible, la producció agrària i la renda pagesa, etc. que necessitem per culminar amb èxit el procés de modernització que lidera el Govern de l’Entesa i el President Montilla.

El PSC amb 25 diputats s’ha convertit en la primera força política catalana en el Congrés, representant el catalanisme social i d’esquerres, fet al qual l’hem d’afegir el rol de l’Entesa al Senat, en que sumen PSC, ERC i ICV-EUA i que ha tornat a obtenir un molt bon resultat electoral. Aquesta conjunció política reforça la capacitat política dels catalans i de les catalanes en la política espanyola. No s’havia produït un resultat tan extraordinari d’ençà de la recuperació de la democràcia. Si a aquest fet li sumem el vigor de l’Estatut a desplegar, podem dir sense por a equivocar-nos que Catalunya consolida, després del 9 de març, una etapa històrica de fructífera transformació.

La ciutadania catalana ha decidit amb consciència progressista el futur govern d’Espanya. El pes del nostre país en l’escena política espanyola s’ha incrementat com mai des de les passades eleccions generals. Ara hem de vetllar per a que aquest resultat esdevingui positiu per a la gent del nostre país, sobretot aquella que més necessita, a la vegada que cooperarà de forma directa en la millora de la situació social i econòmica del conjunt de pobles d’Espanya.

Publicat al setmanari El 3 de Vuit el dijous 20 de març del 2008

No hay comentarios: