lunes, junio 16, 2008

NOVES ESCOLES VIURAN EL SEU PRIMER ESTIU


Vull parar atenció en sis fets importants en matèria educativa que estan succeint en finalitzar el curs actual a l’Alt Penedès. El 9 de maig passat (un dia de pluja intensa), varem poder acompanyar el Conseller Maragall i a l’alcaldessa i l’equip de govern de Puigdàlber a la inauguració oficial de la llar d’infants del municipi, un fruït del treball de pares i mares de nens del poble i d’un grup de polítics compromesos que tenen l’educació com un objectiu fonamental del seu treball pel poble.

El 31 de maig el Conseller va tornar a visitar la comarca per fer les inauguracions pertinents a Sant Pere de Riudebitlles i a la Beguda Alta. Del primer centre vull recordar la llarga batalla de la comunitat educativa per tenir un nou edifici durant els darrers governs pujolistes. No va ser fins l’arribada del govern d’esquerres que el tema es va resoldre de forma definitiva. A la Beguda Alta, també s’ha dut a terme en un temps record la construcció d’un nou edifici escolar.

El passat dissabte 14 de juny es van fer dues noves inauguracions de centres. A primera hora del matí, al barri de La Girada es va inaugurar l’escola Dolors Piera. La primera pedra la va posar el mateix conseller a principis de l’any 2007. En un any i mig, Ajuntament i Generalitat han estat capaços de donar resposta adequada a les demandes creixent d’atenció educativa infantil i primària al potent nou barri vilafranquí. El centre és ja una realitat que allotjarà tant les aules de formació com també els equips del centre de recursos educatius de la comarca.

Una hora després l’aturada es va fer a Vilobí, on el CEIP Llebeig estrena nou edifici. El projecte arriba a la seva fi després d’anys de travessia per a diversos despatxos. Ara ja és una nova realitat en benefici d’un municipi dinàmic que destaca per la prioritat municipal de les polítiques educatives i socials.La festa, magnífica. La comunitat educativa i la gent del poble van organitzar una celebració vibrant

Com es pot veure, la gestió d’equipaments educatius pel que fa a la comarca avança a bon ritme. ¡Sis nous equipaments no són poca cosa! D’altres projectes estan a punt de ser finalitzats a La Rapia i a Santa Margarida i Els Monjos. Nous projectes estan en bona direcció a Pacs i a Sant Pere Molanta. No són els únics, queden encara més per dur a terme i per començar aviat.

Deixo pel final el primer fi de curs de l’escola de Pontons, una escola que estimo i admiro. Ja no és un somni i malgrat encara s’han de fer més esforços per a millorar els seu equipament i els seus recursos professionals, la fita ha estat un èxit. Aquells que van creure en la importància de recuperar l’escola pontonenca des del primer dia veuen avui recompensada la seva intensa dedicació.

Sis nous equipaments escolars penedesencs viuran el seu primer estiu. És una mostra de la importància que el Govern de Catalunya està donant a l’educació dels nostres nens i al benestar de les nostres famílies. La seva qualitat de funcionament i la seva excel.lència d’actuació depèn ara, i molt, de tots nosaltres.

No hay comentarios: