domingo, febrero 21, 2010

MES RODALIES AL PENEDES I A VILAFRANCA


La setmana passada es va donar a conèixer una bona noticia en matèria de transport per a la nostra comarca. L'Òrgan de Coordinació Generalitat de Catalunya - Renfe Operadora va aprovar dotar de serveis ferroviaris cada 30 minuts durant els caps de setmana i festius. Des del PSC hem treballat amb intensitat per aquest tema, que forma part de quatre grans reivindicacions : més serveis en direcció Barcelona i en direcció Tarragona, millor coordinació amb la R 7 que comunica Martorell amb Cerdanyola-Universitat, millora global del maquinari i de l'atenció al client i posada en marxa de l'estació de Regionals a Vilafranca del Penedès.


Us enganxo a continuació la nota de premsa que vàrem fer arribar als mitjans de comunicació de la comarca el passat 18 de febrer.


"ROBERTO LABANDERA CONSIDERA MOLT POSITIVES PER VILAFRANCA I COMARCA LES NOVES MESURES APROVADES PER RODALIES DE CATALUNYA.

El diputat vilafranquí es felicita dels nous acords anunciats ahir pel Conseller de Política Territorial i Obres Públiques en relació a l’increment de serveis de la línia ferroviària R4 que comunica Vilafranca i la comarca amb Barcelona i Sant Vicenç de Calders.

L’augment de l’oferta farà possible comptar amb un tren cada mitja hora els dissabtes, diumenges i festius en direcció Barcelona i en un increment de dos serveis més els mateixos dies en direcció Sant Vicenç de Calders. Els canvis s’iniciaran el cap de setmana del 6 i 7 de març.

Per a Labandera, és un fet històric que la capital penedesenca i la seva comarca comptin amb aquest augment de serveis. “ Comencem una nova etapa de gestió ferroviària amb una millora molt important per al territori. Tenim la satisfacció, i és un fet rellevant, que la primera reunió de l’organisme coordinador del servei ( RENFE- Generalitat) hagi permès avançar en l’oferta ferroviària de la comarca.-ha dit Labandera. Això expressa ben clarament l’atenció prioritària que la Generalitat està donant a l’Alt Penedès. ”

Labandera també ha volgut subratllar la posada en marxa d’un nou servei entre Vilafranca i Sant Vicenç de Calders els dies feiners, ja que “el tren que arriba a Vila a ¼ d’una de la matinada continuarà amb servei fins a Sant Vicenç, dotant a Santa Margarida i Els Monjos, Arboç i El Vendrell d’un nou servei nocturn”.

Per al diputat socialista, aquesta és una primera millora, de gran trascendència. “Ens cal continuar treballant per la millora de les connexions amb la línia R7, que comunica Vilafranca i la comarca amb la Universitat Autònoma. És el nostre pròxim objectiu. Així també, caldrà continuar treballant per tal d’aconseguir, tal com preveu el Pacte de les Infraestructures, serveis semidirectes entre la comarca i Barcelona i la posada en marxa de l’estació de trens regionals que ens connectarà amb la xarxa catalana d’alta velocitat, la xarxa ferroviària estatal i l’europea” – ha afirmat Labandera.

No hay comentarios: