lunes, noviembre 21, 2005

EMBOLICATS O CONNECTATS

El proper pressupost de l’Estat per l’any 2006 inclourà una partida de 27 milions d’euros per tal de millorar les comunicacions entre el Baix Llobregat i el Vallés Occidental. De moment es preveu treballar en la connexió d’Abrera i de Terrassa. A banda d’aquesta despesa, l’Estat i la Generalitat es comprometen a estudiar les demandes de mobilitat ( carreteres, comunicacions,etc...) entre Terrasa, Sabadell i Granollers fins a la connexió amb la resta de la xarxa que va a Girona i a França.

Cap el sud, ja s’ha aprovat el desdoblament de l’antiga N-340 ( ara A-7), entre Altafulla i Vilafranca. Els recursos també hi són al pressupost i ben aviat s’hauran d’iniciar les obres. Però, i de Vilafranca a Abrera i/o a Barcelona? Estarem condemnats a no estar ben connectats? A continuar embolicats en un debat etern sobre model, tipus, color i finançament de les noves infraestructures? Per evitar-ho, el Ministerio de Fomento ja estudia el desdoblament de la N-340 per la comarca des de Vilafranca, per Sant Sadurni i Gelida fins a la connexió amb Martorell i des d’allà la continuació cap a Abrera. Sembla ser que “la criatura” podrà transcórrer per l’actual eix central d’infraestructures, al costat de les vies convencional de rodalies i del TGV, així com de l’autopista, tal com ho demana la majoria de forces polítiques, els sectors econòmics i la major part de la ciutadania. També ho veu amb bons ulls el Govern de la Generalitat. I això és bó... a la vegada que molt necessari. Al 2006 podríem veure les primeres concrecions

El Penedès necessita d’una bona connexió viària i ferroviària, cap a Tarragona, cap a Lleida, cap a Barcelona...i cap a Europa. Les bones connexions són portadores de desenvolupament. La cridòria ineficaç i l’embolic negligent només ens poden fer perdre. Al Penedès volem guanyar...tot i que ho volem fer de forma sensata, tranquil.la, moderada.

No hay comentarios: