domingo, septiembre 28, 2008

UNA SETMANA DE DEBAT POLÍTIC DECISIU


Aquesta setmana, precisament dimarts 30, comença el debat de política general al Parlament de Catalunya. Serà un debat marcat de forma clara per la situació econòmica general i pel debat del nou finançament.

La gent del país està pendent d'un debat que pugui donar solució als temes que més la preocupen : l'atur, l'accès a l'habitatge, la baixada del consum, la pèrdua de poder adquisitiu, traduït en les conseqüències diverses que influeixen sobre la seva economia i la seva vida diària.

Espero que el debat apunti a un escenari de consens per donar suport al treball del Govern en la seva negociació amb el Govern d'Espanya. CIU ha d'abandonar el tacticisme polític i continuar sumant esforços amb els grups que donen suport al Govern en favor d'un bon acord pel país.

Del PP no espero gran cosa, ja que el seu posicionament no ha renunciat a la política d'erosió al President Zapatero. Tampoc ha renunciat el PP als seus atacs a l'Estatut. Ni a Espanya ni a Catalunya.

Crec que un segon missatge que s'ha d'enviar als ciutadans és el de refermar les polítiques socials dirigides a aquells sectors que més ho necessiten. Per tant, crec que el debat ha d'acabar amb unes mesures sòlides en matèria de mesures de promoció de l'ocupació, de suport a l'habitatge social i d'atenció a les persones grans.

Oportunitats als joves, a les dones que busquen feina, recursos a les families que no poden arribar a final de mes i un paquet d'iniciatives per recolzar els sectors productius amb més dificultats són les idees que poden donar relleu al debat. La gent ens ho demana. Hem de donar resposta.

No hay comentarios: