domingo, julio 11, 2010

EL GOVERN VALORA MOLT POSITIVAMENT LA MANIFESTACIÓ DEL 10 DE JULIOL


El Govern ha valorat molt positivament la resposta massiva dels ciutadans a la manifestació que s’ha fet aquesta tarda ( dissabte 10 de juliol) pels carrers del centre de Barcelona en defensa de l’Estatut. El president, José Montilla, ha encapçalat la manifestació darrere d’una senyera gegant de 150 metres quadrats, acompanyat pel president del Parlament, Ernest Benach, els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i els expresidents del Parlament de Catalunya, Joan Rigol i Heribert Barrera.

Més d’un milió de persones procedents de diferents indrets del país han participat en aquesta manifestació per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional, a la que també hi han assistit tots els membres del Govern. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha remarcat que s’ha aconseguit reunir “diverses generacions de catalans en defensa de més l’autogovern” i ha classificat la jornada d’històrica”.


Per la seva banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha destacat que el poble “ha expressat la incredulitat respecte a una sentència inoportuna”, que “la resposta ha estat clara, contundent i unitària” i que “preval el sentit de la de la unitat i de la dignitat del poble de Catalunya, que vol ser respectat”.


El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha dit que la manifestació “ha estat un gran èxit de participació, perquè estem parlant de més d'un milió de persones, i això demostra que Catalunya està en contra de la sentència, que la rebutja, i reclama que es deixi l'Estatut tal com estava quan va ser aprovat pels ciutadans en referèndum" i que "l'Estatut és un pacte entre Catalunya i l'Estat que no cal incomplir".


Segons fonts de la Guàrdia Urbana, la participació ha estat d’1.100.000 persones, mentre que Òmnium Cultural xifra la participació en un milió i mig.

No hay comentarios: