domingo, julio 04, 2010

MONTILLA : " VULL QUE LES INSTITUCIONS ENCAPÇALIN AQUESTA RESPOSTA AMB LA SOCIETAT CIVIL AMB LA SENYERA AL CAPDAVANT"



Són unes declaracions molt fermes les que ha fet el President Montilla en relació a la Manifestació del Dissabte 10 de juliol.


El primer Secretari del PSC i president de la Generalitat assegura que “el que necessita Catalunya és gent que defensi l’Estatut al complert, l’autogovern, no gent que es desentengui o abandoni”

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha volgut deixar clar avui que “vull que les institucions encapçalin aquesta resposta amb la societat civil amb la senyera al capdavant” i ha afegit que “no m’imagino cap pancarta que pugui acollir més sentiments d’unitat i de manera més transversal que la bandera del nostre país”, en referència a la manifestació convocada pel proper 10 de juliol amb motiu de la sentència a l’Estatut del Tribunal Constitucional. D’aquest manera, Montilla ha expressat que el seu desig és que “en aquesta manifestació ningú quedi exclós des dels que no van votar l’Estatut, però que defensen l’autogovern, passant pels que el van votar negativament, però que han estat compromesos amb el seu desenvolupament, fins i tot evidentment, aquells i aquelles –majoria- que el varen votar afirmativament”, ha afirmat.

Montilla ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en una fideuà popular celebrada a Balaguer, on ha participat també la Secretària Nacional del PSC i ministra de Defensa, Carme Chacón, o el Secretari Nacional del PSC i conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, entre d’altres. Aquí, el president Montilla ha assegurat que “el que necessita Catalunya és gent que defensi l’Estatut al complert, l’autogovern, no gent que es desentengui o abandoni”, perquè “encara hi ha objectius pendents”. “La Sentència no liquida ni l’Estatut, ni el pacte polític que el va fer possible”, ha dit el dirigent socialista. En aquesta línia, el líder del PSC ha recordat que “el procés de consolidació de l’Estat de les Autonomies, en el nostre cas concret, la consolidació i la millora de l’autogovern, aquest procés no acaba amb la sentència, acabarà, si de cas, quan Catalunya recuperi tots i cadascuns dels preceptes que recull l’Estatut”.

Tanmateix, el president Montilla ha incidit en què “aquest Tribunal no pot substituir, no és el seu paper, a la política democràtica, ni a la voluntat del poble de Catalunya. I per això defensarem l’Estatut, tot l’Estatut i res més que l’Estatut”. “El PSC defensarà l’Estatut aquí i a tot arreu on estem representats i tenim responsabilitats”, la qual cosa, segons ell, “caldrà de complicitats i pactes”. És per això que Montilla li ha demanat a la ministra Chacón “que continuï fent pedagogia, malgrat no sigui fàcil si ocupes determinades responsabilitats de Govern, per a què tothom entengui els nostres arguments, perquè és molt important explicar el que hem aconseguit i treballar pel que queda per fer”, ha argumentat el primer Secretari. “Nosaltres no busquem la comoditat política ni la satisfacció personal, busquem el sentiment de complir un deure i un compromís polític amb els ciutadans de Catalunya. Absolutament tots nosaltres. I això és el que farem”, ha conclòs.

No hay comentarios: