viernes, julio 09, 2010

EL PRESIDENT MONTILLA I EL FEDERALISME


El passat dimecres 7 de juliol, el President Montilla va cloure el debat sobre el federalisme. Enganxo aquí la nota de les seves declaracions, enviada pel servei de premsa del PSC.


Montilla ha afirmat : “La via federal és l’opció més adequada per gestionar la unió i la diversitat en un marc viable de llibertat i cooperació”


El primer secretari del PSC i president de la Generalitat constata que “la inèrcia recentralitzadora, impulsada durant el segon mandat d’Aznar i seguida per Rajoy amb el seu recurs contra l’Estatut ha fracassat”


El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha volgut deixar clar avui que “la via federal sembla l’opció més adequada per gestionar la unió i la diversitat en un marc viable de llibertat i cooperació”. En aquest sentit, Montilla ha afegit que els socialistes catalans “hem d’apostar més que mai i hem d’aprofundir també més que mai en les nostres propostes per fer avançar l’esperit i la lletra federal d’entesa entre Catalunya i Espanya”; “encara que avui sembli anar contracorrent d’un estat d’ànim col·lectiu”, ha sentenciat.


El president Montilla ha fet aquestes declaracions aquesta tarda durant la seva intervenció als Diàlegs pel Progrés sobre Federalisme que s’ha celebrat a Barcelona, i on ha assegurat que “després de trenta anys, hem deixat enrere definitivament l’estat centralista i unitari”. D’aquesta manera, el primer secretari dels socialistes catalans ha constatat que “la inèrcia recentralitzadora, impulsada durant el segon mandat d’Aznar i seguida per Rajoy amb el seu recurs contra l’Estatut ha fracassat”.


Tanmateix, Montilla ha lamentat també que “nosaltres no hem reeixit plenament en el nostre propòsit” i ha manifestat la seva “indignació per una sentència que, essent legal, consisteix un gravíssim error polític, com era un error polític el mateix recurs”, en referència a la sentència de l’Estatut emesa pel Tribunal Constitucional. A més, el dirigent socialista ha expressat que en aquesta situació en la que ens trobem, ja coneixent la resolució de la sentència, “o bé ens reafirmem i s’avança cap a l’estructuració més clarament i decididament federal d’Espanya o veurem com cada cop més, una majoria social a Catalunya desencantada amb Espanya pot optar per trobar altres camins”. “Perquè aquest no és tan sols un problema de Catalunya, aquest és un problema d’Espanya”, ha conclòs.


No hay comentarios: