jueves, octubre 09, 2008

EL PRESIDENT ZAPATERO APOSTA PER DONAR CONFIANÇA A CIUTADANS I EMPRESES


El President Zapatero va anunciar ahir dues importants mesures : injectar 30.000 milions d'euros en el sistema financer, ampliable fins a 50.000 milions i establir en 100.000 € la garantia dels dipòsits dels comptes d'estalvi, els diners dels ciutadans.

Són dos bones mesures, que demostren el compromís del govern socialista en fer front a la crisi.

La primera de les mesures va destinada no a cobrir dèficits del sistema financer sino a que aquest els converteixi en crèdits a les empreses i a les persones per tal que s'incrementi la inversió productiva i l'adquisició de bens, l'activitat econòmica i el manteniment de l'ocupació en sectors del mercat que veuen perillar molts llocs de treball.

Ara li toca al sector financer sortir de l'atonia conjuntural i començar a moure fitxa. I, si no és així, el Govern de l'Estat ha de prendre les mesures necessàries per a que es compleixi i posar el diner a circular. Per sortir de la crisi, cal transmetre confiança a nivell empresarial i a nivell de les famílies. Alguns que ahir vivien en una arrauxada eufòria de despesa, estan avui a un pas del divà del psicoanalista. Ni tant ni tan poc. Com diu el President Montilla d'aquesta crisi en sortirem amb treball i esforç. Compte ! Els planys i les depressions són els millors amics d'aquesta crisi.

No hay comentarios: