jueves, octubre 23, 2008

LES URBANITZACIONS A DEBAT

Ahir va començar, en seu parlamentària, el debat sobre el projecte de millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics ( unes 500 a tot el país i especialment concentrades a la Regió de Barcelona). Vaig intervenir en nom del Grup, destacant la necessitat i la urgència de d'aprovar els instruments d'intervenció píublica de què parla el projecte.

No es van presentar esmenes a la totalitat i el debat va ser força tranquil. L'oposició va fer gala de dos tipus de discursos. CIU ( Joan Raventós) va demostrar una certa desconfiança en relació a les actuacions del govern en la matèria però, malgrat tot, han manifestat la seva voluntat de cooperar i de treballar per la ràpida l'aprovació del text. El PP( Josep Llobet) i el Grup Mixt ( José Domingo) es van entretenir més en els volums d'inversions que, segons ells, han d'abocar-se en les urbanitzacions del país. Assumeixen la resta del text, així com la seva intencionalitat i objectius.

ERC i ICV-EUA ( Pere Bosch i Dolors Clavell) van coincidir amb la proposta, en la seva utilitat i en la seva importància subratllant la necessitat de garantir en el conjunt de les intervencions que s'impulsin cohesió urbanística i territorial i sostenibilitat

Considero que hi ha un bon grau d'acord inicial. Confio que puguem arribar a una bona entesa i espero que la tramitació sigui ràpida i fructífera. La gent de les urbanitzacions s'ho mereix. Els ajuntaments que les han de gestionar s'han de veure reforçats amb la posada en marxa del nou text legislatiu.

El Govern ,per boca del Conseller Nadal, es va a comprometre a liderar el procés.

No hay comentarios: