jueves, junio 24, 2010

EL DIPUTAT DURAN I L'HOMOSEXUALITAT



El PSC rebutja i condemna les declaracions de Duran i Lleida sobre l’homosexualitat i emplaça Convergais a que el desautoritzin.


La sectorial de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) del PSC considera les declaracions “aberrants i impròpies d’un dirigent del segle XXI”
El Partit dels Socialistes de Catalunya condemna de forma “rotunda” les declaracions del portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, qui ha afirmat avui al seu bloc estar “en contra de prendre represàlies a l’assistència mèdica de les persones que intenten modificar la seva homosexualitat o controlar-la”. D’aquesta manera, Duran i Lleida ha rebutjat que tant el Departament de Salut com el Col·legi de Metges de Barcelona penalitzin aquestes activitats.
Per aquest motiu, des de la sectorial de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) del PSC, el delegat de Llibertat sexual, Ricardo Castro, ha emplaçat a Convergais a que “es posicionin respecte aquestes declaracions aberrants i desautoritzin a Duran i Lleida, si realment volen fer tasques constants amb les entitats del sector i seguir fent-se visibles a la societat com un acte de quotidianitat i defensa constant dels drets de les persones”.
Així mateix, Castro ha lamentat que “un polític de la talla de Duran surti en defensa dels psiquiatres que s’ofereixen a curar els homosexuals modificant la seva orientació sexual amb fàrmacs o teràpies reconductals”. “L’homosexualitat no és una malaltia”, ha afegit Castro, qui ha qualificat d’"inconcebible tolerar unes declaracions d’aquest tipus”. Castro ha volgut destacar el context en el que es produïen aquestes declaracions, just quan es celebra el 5è aniversari de l’aprovació de la reforma del codi civil que permet el matrimoni entre dues persones del mateix sexe (aprovada el 30 de juny de 2005 pel Congrés dels Diputats).
“Duran i Lleida no ha entès que el que cal fer des de les institucions és acompanyar aquells que el que reivindiquen és l’assoliment de la seva plena llibertat sexual i identitària” ha dit Castro, que ha volgut deixar clar que “l’orientació sexual no és quelcom que hom pugui canviar a voluntat”. El delegat de la sectorial ha destacat que “amb aquestes declaracions, Duran i Lleida ha deixat entreveure la seva veritable ideologia retrograda i conservadora” i ha assegurat que “CiU s’amaga darrere una il·lusió de modernitat i progrés, però en realitat representen a la dreta més rància quan es tracta de drets civils i llibertats individuals”. Ricardo Castro ha recordat les diverses votacions al Parlament de Catalunya on CiU ha votat en contra de drets tant rellevants com, per exemple, l’adopció per part de parelles del mateix sexe.
Des del PSC compartim i donem suport a les accions empreses per la Consellera de Salut, en tant que l’homosexualitat no és una malaltia, aquesta no pot ser curada i, per tant, anunciar-ne la curació comporta mala praxis mèdica. Des del 1990 l´Organització Mundial de la Salut i el 1973 l’Associació Nord-americana de Psiquiatria van declarar l‘homosexualitat fora del catàleg de malalties.

No hay comentarios: